Коридор на затъмненията и как да го използваш

05 юни 2020
11476
Затъмненията се случват между 4 и 6 пъти годишно, носейки промени и повратни точки в живота ни. Ако сме били нерешителни по даден въпрос, затъмнението ни кара да действаме. Същевременно, могат да възникнат неочаквани обстоятелства, налагащи радикална промяна на плановете ни. Истини и тайни излизат наяве. Нещата, на които "не им е писано" биват пометени без предупреждение. Макар че може да ни разтърсят, затъмненията ни помагат да направим място за новото в живота си.

В древността хората се криели от затъмненията и ги смятали за лоша поличба или носители на внезапни промени. И кой да ги вини? Те извършвали всичките си дейности според природните цикли и звездите. Въпреки че съвременния астрологичен подход не се базира на страха, добре е да проявяваме уважение към силата на затъмненията. Важно е да отбележим, че те винаги се случват в същите знаци, в които северният и южният лунни възли (космическите точки на съдбата) се намират или скоро са били/ще бъдат. Ето защо затъмненията са индикатор за значими процеси, които касаят развитието на цялото човечество. 

Лунните затъмнения винаги се случват на пълнолуние. Тогава Земята минава между Слънцето и Луната, прекъсвайки връзката между тях и хвърляйки сянка, която кара Луната да изглежда червена или тъмно кафява. Слънчевите затъмнения пък се случват на новолуние, когато Луната минава между Слънцето и Земята, закривайки Слънцето. 

Въздействието на едно затъмнение може да се усеща три до пет дни преди или след него. В такъв период очаквай неочакваното и избягвай импулсивни действия!

Двойка затъмнения, които се случват в интервал от 2 седмици едно от друго, образува така наречения "коридор на затъмненията". В дните между двете лунации се получава сгъстяване на енергията, което стимулира промени и развитие в живота ни. Затъмненията ускоряват неизбежните действия и понякога ни принуждават да погледнем в нова посока. А това, което таим в себе си, може да излезе наяве, за добро или за лошо. Смята се също така, че изкарват на светло скрити врагове или хора, които са ни подливали вода. Случващото се в отношенията ни с другите в хода на коридора може да има трайни последици.

За да знаем за какво да използваме енергията на коридора, от значение е дали той започва със слънчево или с лунно затъмнение. 

АКО КОРИДОРЪТ ЗАПОЧВА С ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ:

Тъй като в дните след пълнолунието Луната намалява, такъв коридор е предназначен за освобождаване от старото и ненужното - онова, което повече не работи за нас и чието време да напусне живота ни е настъпило. Това важи за всичко - обстоятелства, отношения с хора, навици, вещи или друго. Следващите 2 седмици са супер за пречистване на живота ни, на всеки план. Но трябва да сме 100% сигурни, че желаем промяната, защото резултатът ще е траен. Например, прекъсването на отношения в коридора на затъмненията е като изгаряне на мостове - няма връщане назад!

Чудесна идея е също да пречистим дома си - да изхвърлим всички стари притежания, които не ни носят щастие и само задръстват жилището ни. Има едно правило, според което ако не сме ползвали даден предмет повече от 6 месеца, значи не ни трябва. Според Фън Шуи, затрупването с ненужни вещи води до блокиране на енергийния поток в дома. И тъй като домът е огледално отражение на личността, това блокира нашата собствена жизнена енергия и нейното проявление в света. В допълнение, Мари Кондо, консултантът на холивудските звезди по подреждане на дома, казва, че у дома не бива да държим предмети, които не ни носят щастие. И че прочистването от подобни притежания значително променя качеството на живота ни. 

От астропсихологическа гледна точка, лунните затъмнения ни дават поглед към това, което Карл Юнг нарича "сянката" - нашата тъмна страна. Онова, което разкриваме за себе си и другите по време на лунно затъмнение може да е трудно за преглъщане, дори шокиращо. Но то ни дава възможност да израстваме, като виждаме върху какво имаме да работим. Признавайки пред себе си своите страхове и негативни емоции, можем да се справим с тях. Ако сме готови да приемем не само доброто, но и лошото в себе си, лунното затъмнение може да ни донесе ценни прозрения.

Желателно е в следващите 2 седмици да се вслушваш повече в интуицията си – тя е гласът на душата ти, а душата винаги знае най-добре какво е правилно за теб.

За да се чувстваш добре в коридора на затъмненията, ето няколко подходящи практики от онлайн йога студиото, които ще ти помогнат да балансираш енергията си:
- Лунна богиня виняса флоу, с Теодора Рачева - Деви
- Медитация за пречистване на аурата, с Мими Дончева
- Практика за центриране и вътрешен баланс, с Юлия Савова
- Йога нидра с тибетски пеещи купи, с Даниела Събева
- Пречистване чрез дишане, с Димитър Германов

АКО КОРОДОРЪТ ЗАПОЧВА СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ:

Тъй като Слънцето символизира живота и духа, неговото закриване прилича на духовно "спиране на тока", което може да ни накара да се почувстваме разцентрирани. Но стои и възможността за обратното - умът ни да стане кристално ясен, носейки ни прозрения.

Слънчевото затъмнение има свойството да пренасочва вниманието. През голяма част от времето сме склонни да се фокусираме върху онова, което е непосредствено пред нас. Но нерядко това ограничава перспективата ни и така пропускаме възможности. Слънчевото затъмнение може да насочи вниманието ни другаде, където иначе не бихме погледнали. Затова се свързва с подем и растеж, макар, че може да работи на принципа "всяко зло - за добро". То ни стимулират да стъпим на нова, неизследвана територия, дори да се чувстваме леко принудени от обстоятелствата.

Дните след слънчевото затъмнение са подходящи за поставяне на нови начала. Важно е, обаче, да сме наистина сигурни, че желаем това, в което инвестираме енергията си, защото "семената", които посяваме, ще въздействат върху живота ни за период от 6 месеца до 2 години. Можем да използваме енергията на затъмнението за сбъдване на мечти, като визуализираме и планираме това, което бихме искали да постигнем. А след това да предприемем конкретни действия за осъществяването на намеренията.

За всеки човек слънчевото затъмнение има и лично значение, тъй като домът, в който попада в рождения хороскоп, дава идея в коя сфера на живота ще бъде фокусът през следващите 6 месеца.

Накъде ще води коридорът, зависи само от нас самите - имаме силата да творим обстоятелствата в собствения си живот! Желая ти мъдрост в дните след затъмненията, за да използваш енергията им пълноценно! 

Искаш ли да преминеш отвъд общите астрологични тълкувания? 
⭐️ Запиши си час за лична астрологична консултация!
⭐️ Включи се в онлайн курса „Астрология за начинаещи“!

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е магистър по Психология на здравето, сертифициран йога инструктор и астролог. Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изчувала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Коментари 2

profile photo
profile photo
Мими Дончева
08 December 2021
Здравейте, Златка! Вижте тук: https://academy.homeyoga.bg/astro-konsultacii/
profile photo
Златка
20 November 2021
БлагоДаря ви ! ???? Имам въпрос? Живея в чужбина, искам да ми направите хороскоп, как мога да се свържа с вас ?