Как да използваш слънчевото затъмнение?

18 юни 2020
12207
В предходна публикация ти разказах за коридора на затъмненията и как да го използваш. Тук ще ти споделя как да разбереш какво е личното значение на слънчевото затъмнение за теб и какво да направиш, за се възползваш от него!

Слънчевото затъмнение се случва винаги на новолуние и значително усилва въздействието му. Можем да кажем, че това е супер новолуние! Новолунието бележи символично новото начало. То е моментът, в който "посяваме" семената на своите намерения, чиито плодове ще "берем" шест месеца по-късно, по време на пълнолунието в същия знак. А когато става дума за супер лунация като тази, сегашните ни действия могат да оказват ефект върху живота ни за период до две години напред. 

ЛИЧНО ЗНАЧЕНИЕ НА СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ

За всеки човек слънчевото затъмнение има лично значение, тъй като домът, в който попада в рождения хороскоп, дава идея в коя сфера на живота ще бъде насочено вниманието ни през следващите 6 месеца. 

За да разбереш къде попада слънчевото затъмнение за теб, е нужно да си изчертаеш собствена рождена карта. За целта можеш да използваш Astro.com в следните 3 стъпки:

1. Въведи твоите астро данни - дата, час и място на раждане на тази страница.
2. На следващата страница, в Sections избери от първото падащо меню Natal chart and transits*. По-долу на Start date (for charts marked with*) въведи датата на слънчевото затъмнение. Натисни синия бутон, за да се изчертае картата.
3. По външната страна на картата гледай малките зелени символи на планетите и потърси Слънцето - кръг с малко кръгче в средата. Виж в рамките на кой дом от картата попада - номерата на домовете са в средата на изображението. 


След това прочети описанието на дома от графиката, която виждаш тук (ако е нужно, дай Zoom In от настройките на браузера) и наблюдавай през следващите 6 месеца какви промени и раздвижвания ще настъпят за теб в тази житейска сфера.  

РИТУАЛ ЗА ПОСЯВАНЕ НА НАМЕРЕНИЯ

Използвай настоящия ритуал, за да си изградиш намерения, които те изпълват с радост и вълнение. Седни спокойно в уединение, запали свещи и благовония за пречистване на пространството (натурални етерични масла в аромалампа, пало санто или ароматна пръчица), пусни си приятна фонова музика и се подготви да мечтаеш! 

Ще ти трябват химикалка и няколко празни листа – по един за всяко желание. Не прекалявай с бройката – препоръчвам ти да редуцираш желанията си до три, за да не разпиляваш енергията си.

Напиши първата си цел най-горе на листа. Формулирай я като кратко и ясно утвърдително изречение в сегашно време (без "ще"), свободно от отрицателни думи като "не" и "няма". Нека намерението ти бъде максимално конкретно, без общи приказки.

След това си дай отговор на следните въпроси:
  • Къде се намирам сега във връзка с тази цел? Каква е настоящата ми ситуация?
  • Какво ме пали в тази цел?
  • Как ще се чувствам когато постигна целта си?
  • Как мога да направя процеса приятен и радостен?
  • Кой около мен може да ме подкрепи, вдъхнови, окуражи за постигането на тази цел? Какво мога да дам от себе си в замяна?
  • Каква е първата малка крачка, която мога да направя за осъществяването на целта?
  • Каква е следващата крачка след това?
  • Знам, че целта ми ще е постигната, когато (напиши три измерими резултата):…

След като запишеш отговорите на горните въпроси, затвори очи и си представи как изглежда животът ти, когато тази цел е вече факт. Обърни внимание на емоциите, които се пораждат в теб и им се наслади! 

Ако наред с приятните емоции, усещаш известен страх, не се притеснявай – това е нормално, когато правиш нещо ново и излизаш извън зоната си комфорт. Но ако не можеш да се отърсиш от това усещане и да го надмогнеш чрез приятни емоции, може би това желание не е най-подходящото за теб в момента. Остави го настрана и повтори процеса с други цели и желания, които стоплят сърцето ти.

Когато приключиш, препоръчвам ти да закачиш листата с намеренията си някъде на видно място, където ще ги преглеждаш редовно. По желание, може преди това да ги оставиш да престоят под кристал по твой избор (планински кристал, розов кварц, аметист и др.) до следващото пълнолуние, за да им дадеш допълнителен енергиен заряд.

Още идеи:
  • Направи мастърмайнд група или "отряд за взаимопомощ" с 3-4 приятели. Организирайте си седмични срещи, по време на които да споделяте предизвикателствата или малките си победи по пътя към целите ви. Обменяйте идеи и взаимно се насърчавайте, за да продължите напред.
  • Направи консултация със специалист, който може да ти помогне да развиеш визията или уменията си, за да постигнеш целта си.

Не забравяй, че възнамеряването е само първата крачка. Не пропускай да подкрепиш намеренията си чрез действие! Желая ти успешно сбъдване!

Искаш ли да преминеш отвъд общите астрологични тълкувания? 
⭐️ Запиши си час за лична астрологична консултация!
⭐️ Включи се в онлайн курса „Астрология за начинаещи“!

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е магистър по Психология на здравето, сертифициран йога инструктор и астролог. Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изчувала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Коментари 4

profile photo
profile photo
Анита
14 October 2023
Много полезна информация!
profile photo
Лиляна
14 October 2023
Благодаря! Много полезна информация!
profile photo
Даниела
26 October 2022
Благодаря.Беше ми много полезно.
profile photo
таня орсова
18 June 2020
благодаря