Есенно равноденствие – ритуал за събиране и посяване на вътрешната „реколта”

Есенното равноденствие е момент с особено значение за много култури, символизиращ плодородието, равновесието и мъдростта. Тогава се извършват важни обреди, свързани с прибирането на реколтата и посяването на следващата, която ще спи под земята през зимата и ще се роди напролет. Продължителността на тъмната и светлата част на деня се изравняват, за да започне денят постепенно да намалява. А растежът и плодовитостта достигат своя предел и настъпва период на забавяне, разпад и покой – природата символично се обръща навътре. 
 
В хармония с природните цикли, в деня на есенното равноденствие и ние ще се обърнем навътре към себе си с ритуал, чрез който ще култивираме вътрешното си равновесие и ще си направим равносметка за пътя, по който вървим и къде искаме да отидем. Ще започнем половин час преди залеза на Слънцето и ще завършим половин час след него, за да почетем баланса между светлината и мрака на този ден. Ще се съберем около есенен олтар и чрез медитативни техники и щипка приложна магия ще пожънем с благодарност, това което сме посяли през изминалите месеци и ще посадим семената на бъдещите си начинания.
 
Елате да се слеем заедно с енергийния импулс на есенното равноденствие, за да дадем тласък на развитието и промяната в живота си!  

Кога: 21 септември, 19:00 - 20:00 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Цена: 8 лв.

Запази своето място на: 0894488809, info@yogamandala.net

Водещ: Мими Дончева