На висока честота с етерични масла

Автор: Симона Димитрова
27 септември 2016
5734
Животът е вибрационно преживяване. Всеки човек трепти на определена честота и срещайки се с различни хора, ние се притегляме или отблъскваме взаимно. По същия начин, в зависимост от честотата, на която функционираме, извикваме в живота си различни ситуации, свързани с развитието ни като личности. Понякога изпадаме в кризи, друг път се носим на крилете на лекотата и любовта. Всичко, което ни се случва е вибрация под една или друга форма.

Докато позволяваме, обаче, на външни ситуации да определят честотата, на която трептим, ще се чувстваме ограничени и притиснати от обстоятелствата. Вместо това, можем да изберем да поддържаме сами вибрациите си високи и чрез личен пример да подпомагаме развитието на всички и всичко около себе си. Това е и една от причините да практикуваме йога – за да сме в добра физическа, емоционална и ментална форма, и в хармония със света.

Както добре знаем, когато всички тела на човек са здрави и щастливи, той започва да привлича в живота си още и още положителни вибрации. И се среща с други сфери, подпомагащи неговото изцеление (постигане на цялостност) като Рейки, астрология, кристалолечение и ароматерапия.

Така започна и моята история с етеричните масла – синхронично намигване от Вселената, която ми даде знак, че в тези малки шишенца се крие нещо магическо, за чиято сила дори не подозирах.

Ароматерапията е древна форма на алтернативно лечение, която се занимава с третиране на даден проблем на всички нива. Можем да използваме етерични масла както на физически план – например, да подсилваме имунната си система, да се грижим за косата, кожата и ноктите си; така и на емоционален и ментален план - за да подобряваме настроението си, а също и на енергиен план - за да балансираме чакрите си.

Как така се получава връзката между маслото и фините ни енергийни центрове? На първо място, чрез жлезите с вътрешна секреция. Всяка чакра е свързана с определена жлеза. Етеричните масла, поради малките си молекули, имат способността да достигат до кръвообращението за по-малко от минута. Тъй като много от маслата са богати на т.нар. фитохормони, те могат пряко да въздействат на жлезите с вътрешна секреция и да регулират техните функции.

Етеричните масла оказват влияние не само върху физическото ни, но и върху всички останали тела. Според биохимика Лука Турин молекулите им излъчват аромат не заради формата си, а заради специфичната си честота на трептене. С други думи, ние вдишваме вибрации. В случая с маслата това са много високи вибрации – най-високите измерени сред всички вещества с натурален произход (по изследвания на японската компания Таинио Технолоджи).

Всяко етерично масло има своя собствена честота на трептене и въздейства на телата ни по различен начин. Босилекът, например, който трепти с честота 52 MHz (най-ниската, измерене сред маслата) въздейства на физическото тяло повече, отколкото на фините такива. Можете ли да познаете кое е етеричното масло с най-висока честота на трептене?

Розовото масло (в чието производство България е първенец) трепти на цели 320 MHz, което го прави прекрасно за въздействие на най-фините ни енергийни тела, както и за регулиране функцията на 7-ма чакра.

Как да въздействаме на чакрите си с етерични масла:

На първо място, е важно да знаем как да използваме етеричните масла. За целите на йога практиката, най-лесният и достъпен начин е чрез добавянето им в аромалампа или дифузер. Просто добавете в контейнера на лампата 3-4 капки от избраното от вас масло (или масла).
Важно е и да знаем кои масла са подходящи за всяка чакра:

1. Муладхара обича землисти аромати. Такива са например ветивер, кориандър, пачули и черен пипер.
2. За Свадищана са подходящи сладки и подправъчни аромати като иланг-иланг, канела, ванилия и кардамом.
3. Балансирайте трета чакра, Манипура, със свежи и цитрусови аромати. Това са етерични масла от мента, бергамот, лимон, резене.
4. За да подпомогнете работата Анахата и да отворите сърцето си, използвайте цветни аромати на роза, нероли, жасмин, лавандула.
5. Вишудхи обича аромати на чистотата, като джинджифил, чаено дърво, хвойна, розмарин.
6. За Аджна са подходящи етерични масла от тамян, бор, лавандула, евкалипт.
7. Сахасрара се балансира с етерични масла от сандалово дърво, елеми, роза, тамян.

Не на последно място, трябва да се доверим на носа си.
Обонянието е най-старото сред всички сетива и като такова изпълнява жизненоважна фунцкия за оцеляването ни. В древността хората са използва единствено носа си, за да разберат дали някоя храна е развалена, дали определено място е подходящо за нощуване и дали в района има опасности, като диви зверове.

При общуването с аромати, някои от тях ще ви харесат, други – не. С някои ще свикнете, други ще останат завинаги в графа „неприятни“. В това няма нищо лошо. Особено що се отнася до използването на етерични масла в йога практиката, най-важното е ароматът, който използвате (или сте сътворили) да ви харесва.

Желая ви приятни ароматни пътешествия и живот на висока честота!

Научете повече за етеричните масла на: http://11-moons.com/

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Симона Димитрова е майка, писател, йогиня, любител ароматерапевт и констелатор. Съчетава много страсти в живота си, жонглира с много топки, но никога не й омръзва да бъде себе си. Обича да открива нови и вълнуващи комбинации от йога стилове (основно Виняса и Кундалини йога), от етерични масла, от хора и преживявания. Носи се по водите на разнообразието и не спира да открива нови брегове. Единствена котва е нейният блог Goyogaflow, където съчетава всички свои страсти. Симона е съосновател на марката за високовибрационни етерични смеси 11 Moons, асистент в ароматни Ин йога практики, организатор на ароматни събития и автор на стотици статии. Можеш да я откриеш на www.goyogaflow.com

Коментари 0

profile photo