Да съградим ИНа - ин йога с аромати и лечебен допир

Живеем в свят, в който действието се подстрекава като единствен път към успеха, а пасивността се заклеймява като мързел. Но светът, в който живеем е дуален и естествено след яркия ден настъпва хладната нощ. Този дуалистичен механизъм е проявен и в телата ни чрез двата дяла на автономната нервна система - симпатикус и парасимпатикус. Чрез постоянното действие, гонене на ангажименти и отмятане на задачи ние пропускаме да подхраним парасимпатикуса, който генерира енергията ИН. Нямаме време да се оттеглим, да спрем и да съзерцаваме. А това е основата на медитацията - съзнателното сързерцание, което води до покой на ума. И така постоянно заети, ние пропускаме да се вгледаме в себе си. 

Това постоянно действие води до вътрешно изтощение на енергията ИН. Според Дао, за да сме в хармония със себе си и света, енергиите ИН и ЯН трябва да са в балансирана пропорция. Тази практика е за подхранване на нашата ИН енергия, която прахосваме в ежедневните дейности и оставайки без запаси ние ставаме уязвими за болестите, които се предшестват от хроничната умора и безсъние. 

Ин йога предлага достъп до едно вътрешно пространство чрез пасивност и дълбочина. В тази медитативна практика таргетираме дълбоката съединителна тъкан, която не можем да разтегнем в динамичните практики и така винаги някъде по фасцията ни остава блокирана енергия. Представи си без да правиш нищо, как се случва много. Точно това е магията на Ин йога - без усилие постигаме дълбок покой на тялото, ума и емоциите. Ин йога се ражда от Даоистките практики, които ни учат на НЕдействие. В това състояние ние се отваряме и позволяваме на това, за което няма възможност, пространство и време в ежедневието да изплува и да бъде видяно, признато и интегрирано. 

Огромна физическа полза от Ин йога е, че таргетира ставите, които с времето се дехидратират и губят мобилността си. Емоционалните и менталните плюсове също са много - Ин йога намалява значително нивото на стрес, повлиява чудесно състояния като панически атаки, депресия, безпокойство, хранителни нарушения, непреработени травми. Спомените от минали непреработени и неинтегрирани събития се складират във фасцията ни и на физическо ниво проявлението е болка, стягане, свиване, блокаж. Чрез Ин йога работим на всички нива, като фокусът се насочва както към физическите усещания, така и към емоционалната картина зад това. По този начин имам възможност да станем истински интимни със самите себе си - среща, за която всеки от нас копнее. 

Подарък за един от посетителите на практиката - Спрей с лавандулова вода 

Ползи от Ин йога:
 • Възстановява енергийния баланс в тялото
 • Повишава мобилността на ставите, особено на тазобедрените
 • Намалява нивата на стрес
 • Лубрикира ставите 
 • Повлиява положително състояния като стрес, притестнение, тревожност, главоболие, паник атаки 
 • Подготвя тялото и ума за медитация 
 • Позволява навлизане в дълбочина на всички нива 
 • Заедно със звуците пречиства етерното тяло
 • Подобрява фокуса и концентрацията 
 • Създава усещане за хармония и любов
 • Връща ни в естествено състояние на покой и безпричинна радост
 • Задължително допълнение към динамичните ни практики

Кога: 31 юли, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Само с предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net​

Цена:
 18 лв. Важат карти Мултиспорт. 

Водещ: Деви

Лечебно докосване и аромати: Мон
През 2012 Мон започва да практикува Виняса флоу йога и се влюбва в преливащите движения, съчетани с дъха. Година по-късно на уъркшоп на Лорна Грийн опитва Ин йога и от тогава двата стила са неразривно свързани в личната й практика. Посещавала е обучения при Елена Брауър, Деламей Деви и множество други български и международни преподаватели. Освен с йога се занимава и с ароматерапия и се обучава към Американската национална асоциация за холистична ароматерапия. Мон е сертифициран констелатор към френското училище Самадева и рейки терапевт второ ниво.