Ароматна Ин йога - автентичният глас на вътрешната ни истина

В главите ни жужат множество гласове, които често си противоречат и създават вътрешни конфликти. Много от нас живеят в непрестанен информационен поток, общуване и енергиен обмен с много хора и рядко си даваме миг истински дълбок покой. Без този покой е невъзможно да чуем гласът, който често ни говори не с думи и логика, а ни се явява чрез картини, образи, усещания и ниво на енергията ни. Това е гласът на душата ни. Представи си, че душата ти вижда всичко и тя ти праща послания, които да те водят по пътя към онези опитности, от които тя има нужда, за да се обогати. 

В тази ароматна сесия ще притихнем, за да направим място за този вътрешен глас да се прояви. И ще генерираме куража да вярваме на онова, което чуваме. Вътрешният глас черпи информация от Духа. И когато изравним енергията си с тази на Духа, лекотата ни движи напред ефирно и без усилие през вълните на живота.

Върху какво ще работим в тази практика:
  • Ще започнем да чуваме гласовете в главата си и да разпознаваме техния източник. 
  • Ще опознаем трите вътрешни пространства, в които можем да проверяваме истинноста на твърденията на вътрешните гласове. 
  • Ще се учим да различаваме нашият вътрешен глас (на истината) от привнесените гласове, които ни държат в плен на миналото. 
  • Ще се учим да пускаме котва в харата, за да сме центрирани и спокойни в ежедневието.
  • Ще активираме енергията на сърцето. 

Етеричните масла, които са есенцията на растенията и естествени фасилитатори на трансформация, ще ни въведат в състояние на дълбока релаксация и ще ни пренесат в приказната вътрешна градина, където душата ни очаква да се завърнем у дома. 

Ин йога е практика посветена на интегриране на потока чрез пасивни пози, близо до земята, които се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники и натурални арома масла за оптимален ефект. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

Повече за Ин йога:
  • Ползи и приложение: Източните системи ни учат, че здравето се базира на баланса между активност/действие и пасивност/почивка – ИН И ЯН. Ин йога е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез Ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка, която обгръща мускулите и прераства в сухожилия. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йога e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира.
  • Как преминава един час по Ин йога? В Ин йога се използват помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници, пълни със спелта), кубчета, одеала и възглавнички. Всички те помагат на тялото да заеме правилна и максимално отпусната позиция, в която пасивно да разтегнем и отпуснем тъканите. Позите се сменят много бавно, което създава усещане за транс и дълбок покой.
  • За кого е Ин йога? Ин йога е за всеки – от напълно начинаещи до редовно практикуващи и преподаватели. Нейната достъпност и дълбок ефект я правят абсолютна необходимост за всеки, който търси вътрешен покой. Тя е чудесно допълнение към по-динамичните практики, като може да се прави и напълно самостоятелно. Ако сте имали физически или психически натоварен ден, непременно завършете с Ин йога, за да се приберете вкъщи усмихнати и в мир със себе си и света.

“Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти”
Китайска поговорка

Кога: 3 юли, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Само с предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net​

Цена:
 15 лв. Важат карти Мултиспорт. 

Водещ: Деви