Пролетно равноденствие - магически уикенд с Акро йога и тай масаж

Акро йога / тай масаж / медитации за обновление

Пролет е. Вече усещаме как клетките ни започват да се пробуждат и желанието ни за активност и действие също нараства. Каним те на това преобразяващо преживяване в Троянския Балкан с много забавление, допир, обмен на енергия, нови приятелства, природа, практики и вкусна веджи храна. Семинарът е подходящ за всички експериментатори и търсачи на нови усещания. Може да дойдете с партньор или сам.

Всеки, който се е докоснал до Акро йога усеща една магическа енергия, която се поражда от общуването между двама партньори в нетрадиционни пози. Има два аспекта на летенето: терапевтично и акробатично. Този уикенд ще изследваме и двата, като при терапевтичното летене основата е активна и е „даваща“, а летецът е пасивен и „получаващ“. При акробатичното летене и двамата са активни и се изисква добър контрол и координация, но дори и човек да е съвсем начинаещ може да се научи, тъй като работата на спотъра е да пази и да не позволи падане.

За по-напредналите ще преподадем една 4-стъпкова пералня – серия от пози, които се навръзват една към друга в красива последователност и започват отначало след приключване на последната. Тези, които се доксоват за пръв път до Акро йога ще имат възможност да опитат всяка стъпка по отделно. При желание и определено ниво на групата можем да засегнем и преходи с подскоци.

Акро йога се основава на изграждане на доверие и връзка и е достъпна за всички нива на практикуващи. Ще имате възможност да овладеете различни техники и похвати, за да се превърнете в стабилна база или грациозен летец. Ще можете да пренесете техниките и играта в свободното си време и да имате още един супер забавен и дълбоко свързващ начин на общуване.

Тай масажът включва дълбокотъканни похвати за оптимално въздействие върху мускулите и сухожилията, както и пасивни разтягания за подобряване на подвижността и еластичността. Тай масажът се определя като докосване, идващо от сърцето. В  сесията по тай масаж ще работим по двойки, като всеки ще мине и през двете роли – даващ и получаващ.

Къде: Тринити ритрийт център, Априлци

Кога: 18-20 март

Цена: 140 лв. (включва 2 нощувки, 2 брънча и 2 вечери с вкусна вегетарианска и веган домашно приготвена храна, всички практики)

За записване: info@trinityretreathouse.com, 0894 488 804

Водещи: Деви, Мокша, Цвета 

Деви умело вплита мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. Нейният живот е въплъщение на това, което споделя в часовете си. 8-годишният опит в преподаването плюс 13-те години лична практика са стабилна основа, върху която тя надгражда чрез креативността на потока, който следва в сесиите си. Часовете й са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин. Деви е изучавала йога и медитативни техники в Идния, Непал, Бутан, Бали, САЩ и много други места по света, което оформя способността й да среща Изтока и Запада в часовете си. Тя е завършила 200 часов трейнинг с Шива Рей за преподаватели и е асистирала на старши преподаватели по Прана флоу навсякъде по света.

Moкша се среща с йога преди повече от 12 години, изпълнени с интезивни обучения и пътувания по света. Той изучава аюрведа, практикува Юмейхо и Зен Тай Шиацу, и е международно сертифициран преподавател по Крия–хатха йога и пранаяма. Завършил е курс „Yogic studies 1 & 2” към Бихарската школа за йога. Мокша е развил индивидуална йога-терапевтична програма, която предлага на своите пациенти. Според индивидуалните им нужди, добавя основни физически, медитативни и дихателни упражнения.

Цвета е преподавател по Виняса флоу йога. 

Програма

18 март (петък)

17:00 – 19:00 ч. пристигане и настаняване
19:30 ч. - вечеря
20:30 ч. – запознаване и игри за доврерие, медитация

19 март (събота)

08:00 ч. – Пранаяма – дихателни техники
08:30 – 10:30 ч. – Йога и акро йога
10:30 ч. – брънч (обилна закуска)
11:30 ч. – разходка в гората / лично време/ лични тай масаж сесии / Акро йога на полянка
13:30 ч. – по желание групов обяд в ресторант “Сватовете”
16:00 ч. – терапевтична Акро йога
17:00 - 18:30 ч. – тай масаж по двойки
19:30 ч. – вечеря
20:30 ч. – свободно време / групови игри / мантра чантинг

20 март (неделя)

08:00 ч. – Пранаяма – дихателни техники
08:30 – 10:30 ч. – Йога и акро йога
10:30 ч. – брънч (обилна закуска)
11:30 ч. – разходка в гората / лично време/ лични тай масаж сесии / Акро йога на полянка
13:30 ч. – кръг на споделяне
14:30 ч. – по желание групов обяд в ресторант