Шри Ланка и Малдиви - йога слънце и океан

Древни храмове, среща със слончета, потапяне в екзотичната природа и релакс на брега на Индийския океан... и всичко това в комбинация с йога практики и беседи! Ето какво те очаква по време на 10-дневното ни пътешествие из Шри Ланка и Малдиви - хайде с нас!

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТАЗИ ЙОГА ВАКАНЦИЯ:

✅  Посещения на: столицата Коломбо, най-големият приют за слонове в Пинавала, скалната крепост в Сигирия, втората средновековна столица Полонарува, пещерния будистки храм в Дамбула, градина за подправки в Матале, Кралската ботаническа градина в Пераденя, Канди - древната столица на Шри Ланка, нейните храмове и фолклорно шоу;
✅  Почивка на Малдивите - 3 нощувки + закуска и вечеря в 4* хотел;
✅  1 нощувка + закуска и вечеря в 4* хотел в Коломбо
✅  2 нощувки + закуска и вечеря в 4* хотел в Дамбула;
✅  1 нощувка + закуска и вечеря в 4* хотел в Канди;
✅  6 йога практики с Мими Дончева и д-р Мариян Иванов;
✅  Беседи на различни теми от йога и холистичния живот - по време на вътрешните трансфери;
✅  Водач-придружител от страна на българския туроператор и екскурзоводски услуги по описаната програма на български език; 
✅  Полети с Qatar Airways и SriLankan Airlines;
✅  Вътрешни трансфери в Шри Ланка.

ВИЖ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ПО ДНИ + ИНФО ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ НАЙ-ДОЛУ!

Пътуването се организира съвместно с туристическа агенция "Руал Травел", удостоверение за регистрация номер 00062.


КОГА: 22.02.2025 - 03.03.2025

КЪДЕ: Шри Ланка  

ПАКЕТНА ЦЕНА:
 • При ранно записване до 31 октомври - 5650 лв. на човек в двойна стая; 6855 лв. на човек в единична стая;
 • От 1 ноември - 5800 лв. на човек в двойна стая; 7010 лв. на човек в единична стая.

Цената включва:
 • Самолетен билет с Qatar Airways (с включени летищни такси, чекиран багаж до 25 кг и ръчен багаж 7 кг); 
 • Самолетен билет с SriLankan Airlines Колобмо – Мале (с включени летищни такси, чекиран багаж до 25 кг и ръчен багаж 7 кг);
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Всички нощувки + закуска и вечеря
 • Транспорт с минибус/автобус по описаната програма;
 • Водач - придружител;
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата; 
 • Фолклорно шоу в Канди.

Цената НЕ включва:
 • Такса за виза за Шри Ланка - 110 лв. (туроператорът съдейства за издаване на визата);
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден (заплащат се на място); 
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги: 
 • Такса за издаване на виза – 110 лв. 

Хотели използвани по програмата (или подобни):
Необходими документи: За пътуване до Шри Ланка е нобходимо да притежавате международен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка.Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон, професия.
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

Местни валути: Шриланкийска рупия, Малдивска рупия 
 
Полетно разписание:
 • София – Доха - 12:40 ч. – 18:15 ч.;
 • Доха – Коломбо - 19:35 ч. – 02:55 ч. +1;
 • Коломбо – Мале - 18:50 ч. – 19:45 ч.;
 • Коломбо – Доха - 01:45 ч. – 04:40 ч.;
 • Доха – София - 07:30 ч. – 11:40 ч.
Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през март 2024 г. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР

Записването става със заплащане на капаро 30% от сумата към туристическата агенция.

За въпроси: Руал Травел, Милена Стефанова - 0885 098 174, rual-44@rual-travel.com


ЗА ЙОГА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ:

МИМИ ДОНЧЕВА е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по „Психология на здравето“. Основател и собственик е на Home Yoga - онлайн йога студио и академия за балансиран живот.

Автор е на книгите „Излекувай чакрите си“ и „Разгадай хороскопа си“, както и на множество публикации за йога и астрология в печатни медии и онлайн.

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия „В. Левски“ с квалификация „Треньор по йога“. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога.

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „Иван Станчев“. А психология е завършила в Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология.

В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.


Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център „Фитолек“. Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация Yoga Alliance.

Магистър е по здравен мениджмънт към Университета в Нант - Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София.

Създател е на хранителните добавки с марката „Фитолек“, произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от сериите „Фитолек“ и „Чакра Фитолек“, произвеждани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце“ е в съавторство с академик Норбеков. 

Програма

22 февруари (събота)

Полет София – Доха 12:40 ч. – 18:15 ч. Полет Доха-Коломбо 19:35 ч. – 02:55 ч.

23 февруари (неделя)

Пристигане в Коломбо. Трансфер до хотела и ранно настаняване. Закуска. Панорамна обиколка на Коломбо. Посещение на площада на Независимостта, храма Гангарамая, парка Вихарамахадеви, плажната ивица Гале фейс Грийн, будисткия храм Келания, катедралата Св. Лучия, Националния музей в Коломбо. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

24 февруари (понеделник)

Закуска. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

25 февруари (вторник)

Йога практика. Закуска. Отпътуване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО). Връщане в Дамбула. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Вечеря. Нощувка.

26 февруари (сряда)

Йога практика. Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Настаняване в хотела. Вечеря. Посещение на фолклорно шоу с традиционни шриланкийски танци и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря. Нощувка в Канди. Нощувка.

27 февруари (четвъртък)

Йога практика. Закуска. Панорамна обиколка на Канди. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Трансфер до летището в Коломбо (115 км. около три и половина часа). Полет Коломбо-Мале 18:50 ч – 19:45 ч. Пристигане на Малдивите. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

28 февруари (петък)

Йога практика. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

1 март (събота)

Йога практика. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

2 март (неделя)

Йога практика. Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Късно освобождаване на стаите. Вечеря в хотела. Трансфер до летището за полет до София.

3 март (понеделник)

Полет Мале-Доха 01:45 ч. – 04:40 ч. Полет Доха-София 07:30 ч. – 11:40 ч.