Курс за преподаватели по йога към Yoga Alliance

Този едномесечен интензивен курс дава възможност да усъвършенствате личната си йога практика и едновременно с това да се запознаете с принципите и философията на йога, според древните текстове, на които тя се базира.

Ще изучавате:
  • Хатха йога – теория и практика, техники на изпълнение и преподаване
  • Анатомия, Физиология и Психология, представени в светлината на йога
  • Синтез на различните видове йога, обединени от една обща идея и цел
  • Техники на изпълнение на различните видове основни асани и пранаяма
  • Медитация и йога философия
Курсът ще ви даде възможност да укрепите вътрешната си сила, концентрация и самодисциплина. Ще получите моралната и етична основа, необходима за израстването ви в един добър йога-преподавател.

Курсът следва древната система на обучение, така както е завещана от създателите й, където теория и практика са съчетани и се допълват по уникален начин, базиращ се на личното преживяване и опитност.

Участниците, които завършат успешно курса, получават международно признат сертификат от Yoga Alliance и придобиват право да се регистрират към тях като Йога Учител (RYT-200).

Обучението за йога преподаватели включва следните предмети и теми:

I. Лекции по История и философия на Йога
Самкхя йога и Веданта, Йога Сутра на Патанджали, Хатха йога прадипика, Бхагавад гита
- четирите основни видове йога: Карма, Бхакти, Раджа и Гяна
- енергийното тяло: прана, нади, чакри
- законите на „карма” и „дхарма”
- йога психология: умът и различните му функции
II. Йога практика: асана, пранаяма, бандха, мудра, крии /пречистващи практики/ 
III. Анатомия и физиология през перспективата на йога  
Основни познания за различните системи на организма. Въздействие на йога практиките върху отделните органи и системи. Ползи за здравето и противопоказания на различните йога техники.
IV. Приложения на йога при здравословни проблеми: йога при болки в гърба, затлъстяване, сърдечни проблеми, диабет, високо кръвно налягане.
V. Техники и методология на преподаването: планиране на йога-занимания с различна степен на натоварване. Правилен подход и отношение към учениците - разбиране, коригиране, подпомагане, насърчаване, внимание и стимулиране личния прогрес на учениците. Предпазване от наранявания. Етични и морални норми на йога преподавателите.
VI. Терминология на санскрит – имената на асаните, пранаяма-практиките, мантрите и други йога-термини, които се преподават и изучават, на санскрит.
VII. Въведение в Аюрведа - наука за живота или индийската традиционна наука за здравословен начин на живот, билко-лечение и правилно хранене.

Примерна ежедневна програма: 
5.30 - събуждане
6.00 -  6.45 - сутрешна медитация и сатсанг 
7.00 -  8.30 - йога-практика
8.45 -  9.30 - закуска
9.45 - 11.30 - лекции/философия 
11.30 - 12.15 - карма йога
12.30 - 13.15 - обяд
13.30 - 14.15 - почивка/самоподготовка
14.30 - 16.00 - лекции/философия 
16.15 - 18.15 - йога практика + методология на преподаване 
18.30 - 19.15 - вечеря 
19.45 - 20.45 - вечерна медитация/ йога песни (бхаджани)/ групови дискусии/ сатсанг
 21.30 - препоръчително време за сън 

За времето на обучението ще има 3 почивни дни, в които свободни са часовете между 08.30 и 19.30 ч., но участието в сутрешна и вечерна медитация е задължително.

Обучението се провежда с пълно откъсване от обичайното ви ежедневие.

Къде:
с. Ковачевица, йога-център "Ведика"

Кога: 08 юли - 05 август 2016

ТАКСА И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
Такса за участие: 2500 лв (включва: настаняване на ашрамски принцип за времето на курса, всички учебни пособия и материали, такса обучение).
Храната по време на обучението е лакто-вегетарианска!
Записването става със заплащане на регистрационна такса от 500 лв. 
- до 30 юни 2016 г. е дължима 2-ра вноска от 1000 лв.
- остатъка се заплаща непосредствено преди започване на обучението.
В случай на отказ след регистрация - от сумата се удържа такса в размер на 150 лв.

За записване: 0889 667780 - Юлия Савова, 0988 35 78 13 - Даниела Събева, info@yogadiwali.com

Информация за преподавателите:

ЮЛИЯ САВОВА, E-RYT 200, ЙОГА ДИВАЛИ

Юлия Савова е Регистриран Йога Преподавател към Yoga Alliance, съосновател на Йога Дивали и Българско Йога Общество Дивали, сертифицирани към международната акредитираща система Yoga Alliance, чиито дипломи са признати в цял свят. Юлия практикува йога от 2000 г., а преподавателската й дейност започва през 2005 г. Сертифициран преподавател е по Шивананда Йога към международното Шивананда Веданта Общество и съосновател. В периода 2009 - 2013 г. участва в екипа на Обучението за йога-преподаватели към Национална Спортна Академия и БФЙ. През 2014 г. в екип с Даниела Събева, поставя началото на едномесечни интензивни обучения за преподаватели по хатха йога, към Йога Дивали. 

ДАНИЕЛА СЪБЕВА, E-RYT 200, RPYT, ЙОГА ДИВАЛИ
Даниела Събева е Регистриран Йога Преподавател към Yoga Alliance, съосновател на Йога Дивали и Българско Йога Общество Дивали, сертифицирани към международната акредитираща система Yoga Alliance, чиито дипломи са признати в цял свят. Даниела практикува йога от 2002 г., а от 2010 г. вдъхновена от това мъдростта и знанието на йога да докоснат сърцата на поелите по пътя на личностната промяна, започва да я споделя, преподавайки. Сертифициран преподавател е по Хатха, Ащанга и Кундалини йога, Йога през бременността и Йога за деца.