Коледна детокс йога

Един час, в който ще запалим вътрешния огън – агни, за да изгорим излишното и да олекнем след коледните трапези.

Можем да говорим за детокс на три нива – физическо, емоционално и ментално. В този час ще разгледаме и трите, като за физическото ще изпълняваме специално подбрани и подредени асани и съчетания, които компресират и разтягат органите; за емоционалния детокс ще използваме дихателни техники; а за менталния детокс – положителни утвърждения, които да заменят отровните мисловни шаблони.

Физически детокс: Има три системи в тялото ни, които отговарят за елиминирането на ненужните вещества – кръвоносна, храносмилателна и лимфна. Кръвоносната система изпомпва кръвта в тялото и снабдява клетките с кислород, като отвежда отпадъчните вещества от тях. Храносмилателната система препработва храната, която приемаме и отделя ненужните вещества от нея. Лимфната система събира междуклетъчните флуиди и ги изпраща към лимфните възли за да се отдели всичко вредно, преди лимфнния поток да се влее в кръвообращението. Лимфната система не разполага със собствена помпа. Вместо това, тя работи предимно чрез мускулните контракции, затова е много важно чрез движение да подържаме добър мускулен тонус.

Това, което приемаме като храна, се превръща в основна градивна единица на нашето тяло. За да улесним извличането на полезните съставки от храната и да елиминираме отпадъчните, ще се потопим в един детоксириращ флоу час с много усуквания, компресии и разтягания, които да подпомогнат работата на трите елиминиращи системи и да постигнем цялостно усещане за жизнен тонус и здраве.

Дихателните техники ще ни центрират, за да можем да наблюдаваме емоциите си във вътрешна тишина.

Утвърждаващата медитация ще подпомогне умът да си изгради нови навици и положителни настройки.

Водещ: Деви

Кога: 26 декември, 16:00 - 18:00 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Цена: 15 лв. Важат карти Мултиспорт. Карти Мандала важат с 5 лв доплащане.

Само с предварително записване! Моля заяви присъствие на: 0894488809