Терапевтична йога за гърба, кръста и раменете с Деви

Тялото ни е  инструмент, който има нужда от всекидневна подръжка. Забелязала съм, че поне 50% от хората в часовете по йога съобщават за болки в кръста или гърба, а много не могат да изпънат до край краката си и да останат с изправен гръб в различни пози. Самата аз имам чувствителен кръст, за който полагам специални грижи, за да живея живот без болка.

В тази двучасова сесия ще практикуваме специално подбрани асани в последователност, която да облекчи евентуален дискомфорт в тези зони и да огъвкави тялото ни, чрез разтягане на мускулите, съединителната тъкан и да отпусне малко пренатегнатите сухожилия. Ще имате възможност да изследвате дисбаланса ляво-дясно в тялото си.  Ще използваме ИН-ЯН подхода, при който ще започнем с по-пасивни пози и акцент върху дишането, за да таргетираме по-дълбоките слоеве на съединителната тъкан – фасцията и да достигнем до състояние на вътрешен покой чрез удължаване на дишането. Постепенно ще преминем в по-динамични пози, както и някои партньорски съчетания, в които ще си помогнем взаимно за безопасно навлизане в дълбочина на някои асани.

В тези сесии прецизността и техниката на изпълнение са по-важни от винясите и затова винясите ще са само свързващите звена между някои от терапевтичните пози, но фокуса няма да е в преливането.

Практиката е изключително подходяща също за напреднали йоги, които имат нужда да преоценят практиката си и да станат още по-съзнателни за тялото и дишането си. Ще имате възможност да изследвате себе си, стойката си, дъха си и да наблюдавате потока на мисли, на емоции и на прана в тялото си. И това ще завърши с ароматна шавасана, която ще възнагради сетивата ви за търпението и отдадеността.

Водещ: Деви

Кога: 7 декември, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Цена: 15 лв. 

Запази своето място на: 0894488809, info@yogamandala.net