Терапевтична йога за кръста, таза и краката

Тялото ни е инструмент, който има нужда от всекидневна подръжка. Забелязала съм, че поне 50% от хората в часовете по йога съобщават за болки в кръста или гърба, а много не могат да изпънат до край краката си и да останат с изправен гръб в различни пози. Самата аз имам чувствителен кръст, за който полагам специални грижи, за да живея живот без болка. В тази двучасова сесия ще практикуваме специално подбрани асани в последователност, която да облекчи евентуален дискомфорт в тези зони, да огъвкави тялото ни, чрез разтягане на мускулите и съединителната тъкан, и да отпусне малко пренатегнатите сухожилия.

Ще имате възможност да изследвате дисбаланса ляво - дясно в тялото си. Ще използваме ИН - ЯН подхода, при който ще започнем с по-пасивни пози и акцент върху дишането, за да таргетираме по-дълбоките слоеве на съединителната тъкан (фасцията) и да достигнем до състояние на вътрешен покой чрез удължаване на дишането. Постепенно ще преминем в по-динамични пози, както и някои партньорски съчетания, в които ще си помогнем взаимно за безопасно навлизане в дълбочина на някои асани. 

В тези сесии прецизността и техниката на изпълнение са по-важни от винясите и затова винясите ще са само свързващите звена между някои от терапевтичните пози, но фокуса няма да е в преливането. Часът е изключително подходящ и за напреднали йоги, които имат нужда да преоценят практиката си, и да станат още по-съзнателни за тялото и дишането си. Ще имате възможност да изследвате себе си, стойката си, дъха си и да наблюдавате потока на мисли, на емоции и на прана в тялото си. И това ще завърши с ароматна шавасана, която ще възнагради сетивата ви за търпението и отдадеността. 

За кого е подходяща тази сесия:
  • За всички, които седят на стол дълго време;
  • За всички, които имат болки в кръста, таза или в сухожилията в задната част на краката;
  • За всички майки, родили наскоро;
  • За всички, които имат нужда от раздвижване на тялото и покой на ума.
Накратко - този йога час е ценен за всички!

Кога: 3 август, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Само с предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net​

Цена:
 15 лв.
Важат карти Мандала с доплащане от 5 лв. 
Важат карти Мултиспорт.

Водещ: Деви