Самодиви в Самотраки

Събираме самодивска и самотракска група за ежегодното ни (5-то) приключение на остров Самотраки. „Защо Самодиви?! И защо на Самотраки? Само Диви и Себе Си – обратното на опитомените! И Самотраки – защото това е един от най-мистичните острови, в който всяка една трансформация е възможна.
 
За кого е?
Подходящо за жени и мъже авантюристи, които искат time out от това да бъдат каквото другите искат от тях да бъдат и да пробват могат ли да бъдат себе си. Осигуряваме идеалните условия за това!.
 
Пътешествие-приключение до един от най-мистериалните острoви на древността! Тук Орфей е основал Великите Мистерии за пръв път вън от родината си – Тракия. И Само Траки са живеели на Самотраки, където можем да видим следите от древните мистериални храмове. През лятото тук са се устремявали хора от цялото Средиземноморие, за да почетат Богинята и на бездетните жени тя да дари деца. И днес тук митовете оживяват и самодиви и нимфи се появяват от кухите вековни дървета, които като пещери създават чувството, че си в утробата на Майката.
 
Заедно ще се свързваме със звукови практики на специалните места на острова. Ще изследваме съществуването на паралелни реалности и внимание: пътешествието може да промени живота ви! Целта му е вътрешна трансформация, като сме подготвили дълбоки практики, изискващи вашето посвещение и време.
 
Какво да очаквате?
Самотраки e мистичен остров с много история и извор на трансформираща сила.
Заповядайте, за да се заредим с нови сили, да се слеем с естествената непринуденост и красота на острова, да се освободим от ограниченията на града и да се впуснем в една нова, приказна реалност. На остров Самотраки, самодивската женска природа се разгръща в нейната естествена среда. За всеки, срещата със Самотраки е дълбоко лично изживяване, което носи своята променяща сила за дълго в съзнанието ни. Елате, за да изживеете нещо ново – а ако вече сте били – да дадете нов прочит на изживяното. Освен йога, в програмата са включени много звукови и шамански практики, посещения на приказни места, преодоляване на страхове.

Кога: 30 август - 6 септември 2016

Цена: 300 евро, която включва:
  • 7 нощувки със закуски в споделена стая в хотел Марива в гората сред вековните чинари
  • 1 групова вечеря в ресторант
  • Цялата програма с Деви и Ука, множество практики и преживявания, фасилитирани от тях.
  • Посещение на древното светилище на Самотракийските Богове с включена входна такса
  • Медицинска застраховка
  • ​Асистенция при закупуване на фериботен билет
Разгледайте хотела тук: http://www.mariva.gr/

Допълнителни детайли за пътуването: Комбинираме се по коли, така че който разполага с такава взема хората без. Отпътуваме от София на 29-ти август през нощта в 3 ч. В 8 ч. сутринта сме в Александрополис и се качваме на ферибота за Самотраки. Към 11 ч. на 30-ти август сме в Самотраки. Програмата започва на 30-ти следобед, така че имаме време за почивка през деня. Ето и сайта на фериботите:
http://www.saos.gr/index.php?SCREEN=dromologiaЦени на ферибота: 10-15 Евро в посока на човек. На кола е 50-60 Евро.Разстояние до ферибота София – Александрополис: 370 км (около 4:30 часа)

За записване и въпроси: 0894 488 808, 0878 115 851, teddy@yogamandala.net

Водещи: Ука (Росица Божкова, студио Янтра) и Деви (Теодора Рачева – център Мандала)

ДЕВИ умело вплита мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. 8 годишният опит в преподаването + 14 те години лична практика са стабилна основа, върху която тя надгражда чрез креативността на потока, който следва в сесиите си.
Сега тя споделя с хората страстта си по акро йога и етерични масла и фасилитира семейни констелации. Завършила е 2 годишен курс по системни и семейни констелации по френската школа Самадева.
Интересът и влечението и към медитацията я среща с невероятни учители, като получава посвещения в древни тантрически техники и активации в многоизмерните пространства. Часовете и са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин.
Деви е изучавала йога и медитативни техники в Идния, Непал, Бутан, Бали, Щатите и много други места по света, което оформя способността и да среща Изтока и Запада в часовете си.

УКА (Росица Божкова) – Основател на Арт Йога Студио Янтра. Пътят и преминава през различни и многообразни опитности и учения, отвежда я в Индия, Тайланд, Египет, Перу, и Мексико, среща я с необикновени хора, просветлени учители, шамани и Посветени, като допълва необикновения пъзел, разкриващ духовният смисъл на човешкото съществуване. В работата си, прилага методите на йога, хипнотерапия, регресия, Soul Detective work и семейни констелации.