Йога пътешествие из Южна Италия

Хайде с нас на 6-дневно потапяне в красотата на Южна Италия, където ще се насладим на йога практики плюс богата екскурзоводска програма в Бари, Алберобело, Матера, Лече, Полиняно а Маре и Монополи!

Есента е най-добрият сезон за пътешествие из Южна Италия - времето е приятно топло, а потокът от туристи е по-малък. Ще потеглим от София със следобеден полет, който ще ни "телепортира" в долния край на "Ботуша". Ще отседнем в 4-звезден хотел недалеч от морето, в пристанищния град Бишелие. В три от дните ще започваме утрото с йога, а денем ще пътешестваме из живописната Пулия. А в два от дните ще разполагаме със свободно време - за повече йога, разговори и почивка.

Ще започнем туристическия тур от земята на трулите - приказните къщички с конусовидни покриви, характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка, някои от които датират от етруската епоха.

След това ще се отправим към Матера - един наистина уникален град, състоящ се от жилища, издълбани в меката варовикова скала. Матера съхранява най-богатия и автентичен ансанбъл от троглодитни къщи в Европа, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Изумително е чувството да се окажеш сред белите хълмове на стария град, съхраняващ жилища, голяма част от които са били обитавани още в праисторическата епоха, но се обитават и днес, и да си дадеш сметка колко малко всъщност се е променил човешкия бит за хилядолетия.
 Следва Лече – градът, наричан с пълно право "бароковата перла на италианския юг" или "южната Флоренция". Старият град с богато украсени каменни фасади, създава усещане за един паралелен свят от ангели, светци и най-различни алегорични фигури, които живеят свой собствен живот над главите на смаяните минувачи. В Лече ще рагледаме базиликата "Санта Кроче", Палацо дел Говерно, Киеза дел Жезу, църквата "Св. Ирена", "Пиаца дел Дуомо" с кампанилето, катедралата, епископския дворец и "Палацо дел Семинари", "Виа Палмиери".

После ще потеглим към Монополи – оживено крайбрежно градче, чието пристанище предлага прекрасни гледки на залез слънце. Разходката из стария град по каменните лабиринти на малките улички, изпъстрени с цветя, китни къщи, кафенета, галерии и магазинчета ще ни зареди с незабравими спомени. 

Преди да потеглим към вкъщи, няма да пропуснем и Полиняно а Маре – градче, за което е малко да се каже, че е живописно. Разположено около едно малко заливче на адриатическия бряг, Полиняно, със своите прекрасни къщи с бели каменни фасади и бугенвилии по балконите, е едно от най-приятните места за разходка и отмора в Пулия. Ще се разходим в стария град и по крайбрежната алея, украсена с впечатляващ паметник на Доменико Модуньо, авторът на безсмъртния шлагер "Volare", който е родом от града. За финал ще посетим Бари – столица на областта Пулия. Освен стария град, там ще видим и базиликата "Св. Никола", в която се съхраняват мощите на светеца. 

КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТАЗИ ЙОГА ВАКАНЦИЯ:
 • 5 нощувки със закуска и вечеря в Nikotel Bisceglie ****
 • 6 йога практики, с двама сертифицирани инструктори
 • Водена медитация
 • Свободна беседа по теми от философията на йога
 • Богата екскурзоводска програма на български език
 • ​Полети с Ryanair + трансфери​ до и от хотела
 • Транспорт с автобус по програмата
 • Свободно време за почивка

ВИЖ ПРОГРАМАТА* ПО ДНИ НАЙ-ДОЛУ!
*Организаторите си запазват правото да променят програмата при нужда.

Пътуването се организира съвместно с туристическа агенция "Руал Травел", удостоверение за регистрация номер 00062. 

КОГА: 16-21 октомври 2023
Краен срок за записване: 15 септември

КЪДЕ: Италия, област Пулия

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек при настаняване в споделена двойна стая:
- ранно записване до 10 август  – 1688 лв.
- от 11 август – 1788 лв.

Доплащане за единично настаняване - 181 лв. МЕСТАТА С ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ СА ИЗЧЕРПАНИ!

Цената включва: 
 • 5 нощувки със закуска и вечеря в Nikotel Bisceglie ****;
 • Всички йога практики и беседи;
 • Двупосочен самолетен билет с включени летищни такси, предварително чекиране и запазени места;
 • Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25;
 • Транфери летище – хотел – летище; 
 • Транспорт с автобус по програмата; 
 • ​Медицинска застраховка с общо опокритие до 10 000 евро; 

Цената НЕ включва:
 • Градска такса (city tax) в хотела: 1-2 евро на човек на ден. ВАЖНО! Тази такса се заплаща задължително, лично от туристите на рецепцията преди отпътуването;
  Входни такси в музеи и туристически обекти;
 • Слушалки по време на включените в цената екскурзии – около 3 евро на човек – събират се на място; 
 • Разходи от личен характер; 
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Билети за градския транспорт;
 • Доплащане за чекиран багаж до 10 кг – 59 лв.;
 • ​Доплащане за чекиран багаж до 20 кг – 100 лв. 

Допълнителна възможност: Записване на придружител, който НЕ участва в йога практиките и беседите - 1613 лв. на човек в двойна стая.


ЗА ЗАПИСВАНЕ: ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР

ЗА ВЪПРОСИ: "Руал Травел", Елена Радулова - rual-10@rual-travel.com, 0879 59 88 05

Записването става със заплащане на капаро 50% от сумата към туристическата агенция.


ВОДЕЩИ:

МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор, магистър по "Психология на здравето" и астролог. Основател и собственик е на първото българско онлайн йога студио "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Акредитиран йога инструктор е към международната организация Yoga Alliance. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Aвтор e на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". Астрология е изчувала към САИС. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП.

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек". Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация "Yoga Alliance". Магистър e по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в "Европейска школа по клинична хомеопатия" и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката “Фитолек", произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от серията “Фитолек”, произвеждани от "Българска чаена компания". Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. 
 

 

Програма

16 октомври (понеделник)

Полет София – Бари: 15h45 – 16h05
Трансфер до хотела и настаняване
Йога практика
Вечеря

17 октомври (вторник)

Йога практика
Закуска
Пътуване до Алберобело и Матера
Завръщане в хотела и вечеря

18 октомври (сряда)

Йога практика
Закуска
Пътуване до Лече и Монополи
Завръщане в хотела и вечеря

19 октомври (четвъртък)

Йога практика
Закуска
Свободно време за почивка
Вечеря
Водена медитация

20 октомври (петък)

Йога практика
Закуска
Свободно време за почивка
Йога беседа
Вечеря

21 октомври (събота)

Йога практика
Закуска
Пътуване до Полиняно а Маре и Бари
Полет Бари – София: 21h35 – 23h55