Мистерията на елементите - ритрийт с Деви и Джейсън Калидас

Пътуване-приключение в една от най-загадъчните местности на древността с йога, звуково изцеление, констелации, екстатични танци и още!

Самотраки е мистичен остров с много история и извор на трансформираща сила. Ще се регенерираме от естествената красота на острова, ще освободим градските ограничения и ще прегърнем една нова, екстатична реалност. Чистата женска природа на остров Самотраки сладостно ще ни обгръща, за да се изправим пред нерешените си модели и теми, които ни държат впримчени в колелото на кармата. За всеки, срещата със Самотраки е дълбоко лично преживяване, което носи трансформация в цялото възприятие на самия живот. Приемете да изпитате нещо ново – и ако вече сте били – дайте ново четене на опита.

Всеки ден ще преминаваме през един елемент според китайската традиционна медицина (ТКМ) и органите в тялото. Ще пречистим и заредим всички органи и системи, ще научите лесни и достъпни техники да се поддържате в добро здраве и енергиен баланс. Ще работим в дълбочина, за тонизиране на мускулите и отпускане на съединителната тъкан, така че да намерите така жадувания баланс в ежедневието си.

На Самотраки Орфей основава Големите Мистерии за първи път извън родната си Тракия. На острова можем да видим следите от някогашните загадъчни храмове на траките. Тук благородните жени от древния свят са идвали да пият еликсири и да се потопят в горещите извори, за да заченат. Смята се, че майката на Александър Велики го е заченала след посещение в Самотраки. Днес митовете оживяват и се самопризнават - кухите вековни дървета, като пещери, създават усещането, че се намирате в утробата на Майката.

Програмата включва:
- Виняса, Миофасциална Ин йога, Дао практики
- Ритуали
- Звукови лечебни практики
- Дихателна сесия
- Екстатични танци
- Констелационна работа
- Всекидневни посещения до невероятни водопади и спиращи дъха пейзажи

Това е най-доброто място да се изправите лице в лице с вашите страхове и ограничения и да ги преодолеете, за да разгърнете неограничените възможности. Деви организира по 2 ритирйта годишно в Самотраки от много години. Това ще бъде 12-тият ритрийт на острова. 

ВОДЕЩИ:

Теодора Рачева - Деви е йога инструктор и констелатор, съосновател на 11 moons и Тринити ритрийт център в Априлци. Деви умело вплита мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебния ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. Изучавала е йога и медитативни техники в Индия, Непал, Бутан, Бали, САЩ и много други места по света, което оформя способността й да среща Изтока и Запада в часовете си. Завършила е 200-часово обучение за инструктори с Шива Рей и е асистирала на старши преподаватели по Прана флоу йога навсякъде по света. Над 10-годишният й опит в преподаването плюс 15-те години лична практика са стабилна основа, върху която тя надгражда чрез креативността на потока, който следва в сесиите си. Интересът и влечението й към медитацията я среща с невероятни канали, като Солара Ан Ра и Хари Баба, от които получава посвещения в древни тантрически техники и активации в многоизмерните пространства. Часовете й са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин. 

Джейсън Калидас е индийски класически Bansuri музикант, фасилитатор по Йога на звука, професионален музикант, свирещ на табла, обертонов певец, и създател на аналогова електронна музика. През последните 20 години изучава индийската класическа музика при майстори-музиканти във Варанаси, Индия. Тъй като се основава на индийската класика – традиция на импровизацията, Джейсън е осъзнал своите дарби и способности да превежда чрез музика хората в други художествени и лечебни модалности. Работи широко с танци, йога и театър. Има дълбока връзка със западната Бхакти сцена и е обиколил света с топ киртан певци като Бхагаван дас, Арджун баба и Дейв Стрингер. Работил е по многобройни проекти с едни от най-добрите учители по йога в света - Сиана Шърман, Наоми Абсалом, Реджина Гамбарте, Джон Френд, Шарън Ганън, Шива Рей и много други. Вижте повече на: jasonkalidas.com 

КОГА: 31 август - 7 септември 2019

КЪДЕ: остров Самотраки, Гърция 

ПАКЕТНА ЦЕНА (според типа настаняване):
- 450 евро на човек при споделено настаняване в реновирана двойна стая; 
- 400 eвро на човек при споделено настаняване в стандартна двойна стая;
- 550 евро на човек с единично настаняване в реновирана стая;
- 500 eвро на човек с единично настаняване в стандартна стая;
Цената включва:
- 7 нощувки със закуски в хотел Марива в гората, сред вековните чинари;
- 2 групови вечери в местна таверна (вегетариански и веган, по желание морски дарове, без включени напитки);
- Цялата програма с Деви и Джейсън Калидас, множество практики и преживявания фасилитирани от тях.
- Входна такса за Посещение на древното светилище на Самотракийските Богове;

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 15 АВГУСТ 2019
Записването става със заплащане на 30% капаро до 15 юни. След тази дата записването става със заплащане на пълната сума. При отказ от пътуването по-малко от 20 дни преди събитието капарото е невъзвръщаемо. При отказ по-малко от 10 дни преди събитието, пълната сума е невъзвръщаема.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: deviflow108@gmail.com, 0894 488 808

Допълнителни детайли за пътуването: ще бъдат уточнени!
Цени на ферибота: 10-15 евро в посока на човек. На кола е 50-60 евро.
Разстояние до ферибота София – Александрополис: 370 км (около 4:30 часа)

Пътуването се организира от туроператор "Дан Теа Травел" и "Деву флоу".