Йога приключение на остров Тасос

Home Yoga и Cross Travel те канят на бутиково йога приключение на остров Тасос, в края на май месец! Ела да открием заедно летния сезон и да се насладим на морето, йога практиките на открито, красивите гледки, островните забележителности и средиземноморската кулинария!
 
Ще отседнем в планинското селце Теологос, в еко комплекс с нови, луксозни вили, които съчетават съвременен интериор с традиционната за острова архитектура, с каменна зидария и дърво. Комплексът разполага с прекрасна градина, с портокалови дръвчета, лози и цветя, където ще правим йога на открито. А първия и последния ден ще се насладим на тематични вечери под стария орех, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети, приготвени в каменна пещ. Разгледай еко комплекса тук: http://www.thassosestate.com/harmony/
 
Ще разполагаме с български екскурзовод и местен водач, с които ще обиколим емблематични за острова забележителности, като Giola - уникален морски басейн, който природата е изваяла в скалите, манастирът “Св. Архангел”, където се съхраняват чудотворни реликви, а от терасата му се разкрива приказна гледка към морето, археологическите разкопки и старите солници на Тасос, и други приятни островни кътчета. Ще се изкачим с джипове до най-високия връх, Ипсарио (1203 м), където ще се любуваме на невероятната панорама и ще правим дихателни упражнения. Ще се разходим и с корабче край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета.
 
В допълнение, ще имаме възможност да се насладим на разнообразна средиземноморска храна в подбрани таверни. А в последния ден ще се отбием през Лименас, главният град на острова, където ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута.
 
Ваканцията се осъществява в бутиков формат, за група до 20 човека! Побързай да се включиш, докато има места! Всяка къща в комплекса включва 2 двойни стаи + разтегателен диван в хола за още 2 човека. Разпределянето на стаите става по реда на записване - бъди сред първите, за да имаш избор за настаняването!
 
КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТАЗИ ЙОГА ВАКАНЦИЯ:
♥ 4 нощувки + закуски в луксозни вили, в еко комплекс в Теологос
♥ 5 йога практики на открито с Мими Дончева
♥ Посещение на най-емблематичните забележителности на острова
♥ Панорамна гледка към залеза от най-високия връх, Ипсарио (1203 м), до който ще достигнем с джипове
♥ Обиколка на острова с корабче, с включен обяд
♥ Плаж, море, релакс и островна кулинария
♥ 2 тематични вечери в еко комплекса под стария орех на двора, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети
♥ 2 вечери навън, в подбрани таверни в околността
♥ Шопинг в Лименас
 
ВИЖ КАК СИ ИЗКАРАХМЕ МИНАЛАТА ГОДИНА: АЛБУМ СЪС СНИМКИ

КОГА: 22-26 май 2019 г. 
КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 29 МАРТ
Записването става със заплащане на капаро 50% от сумата към туристическата агенция. 
 
КЪДЕ: остров Тасос
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: 764 лв.
Цената включва:
 • Транспорт с климатизиран туристически бус, включително трансферите в рамките на острова
 • 4 нощувки + закуски в еко комплекс
 • 2 вечери в комплекса
 • 5 йога практики с Мими Дончева
 • Организатор от туристическата агенция
 • Местен водач в два от дните
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро
 
Цената НЕ включва: 
 • Билети за ферибота – общо 7 евро за двете посоки
 • Разходка с лодка, с включен обяд – 35 евро на човек
 • Изкачване с джипове до връх Ипсарио – 17 евро на човек
 • Хранения извън упоменатите по-горе: средната цена за обяд/вечеря навън е 10-15 евро на човек
 
Пътуването се осъществява със съдействието на туристическа агенция Cross Travel, www.crosstravel.

ЗА ВЪПРОСИ И ЗАПИСВАНЕ: 
 • 0898 42 22 72, office@homeyoga.bg - Мими Дончева, Home Yoga
 • 0887 63 33 67, svetlazheliazkova@gmail.com - Светла Желязкова, Cross Travel

ВОДЕЩ:

МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор и астролог, създател на онлайн йога студиото Home Yoga и на Astro Academy. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Участва редовно като автор в списанията "Om Yoga & Lifestyle" и "Йога за всички". Астрология е изчувала към САИС. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП. И прави магистратура "Психология на здравето" в СУ. 

Програма

22 май (сряда)

09:00 ч. – Тръгване от София (Руски паметник). Пътуване до Керамоти, откъдето се качваме на ферибота до остров Тасос. Спиране за обяд по пътя.
Около 18:00 ч. – Пристигане в Теологос, настаняване в еко комплекса и време за почивка
19:00 ч. – 20:30 ч. – Йога практика в градината
21:00 ч. – Вечеря с домашни специалитети, приготвени в каменна пещ

23 май (четвъртък)

09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Разходка с лодка край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета. (Алтернативно, ако пропускате разходката с лодка, ще ви транспортираме до плаж, на който да прекарате деня.)
Около 18:00 ч. – Прибиране в еко комплекса
19:00 ч. – Йога практика в градината
20:30 ч. – Вечеря в подбрана таверна в Теологос

24 май (петък)

09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Посещение на природната забележителност Giola (уникален естествено образувал се морски басейн в скалите) и време за скокове в изумрудената вода. Посещение на манастира “Св. Архангел“, в който се съхраняват чудотворни реликви, а от терасата му се разкрива приказна гледка към залива и морето. Обяд в таверна на плажа Алики. Посещение на археологическите разкопки и старите солници на Тасос. Време за плаж. Йога практика на брега на морето.
Около 20:00 ч. – Прибиране в еко комплекса
21:00 ч. – Вечеря в подбрана таверна в Теологос

25 май (събота)

08:00 – 09:00 ч. – Утринна йога практика в градината
09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Посещение на етнографския музей и църквата в Теологос. После потегляме към Потос, където ще посветим деня на мързелуване и плаж. Ще обядваме в подбрана таверна на морския бряг.
17:00 ч. – Изкачване с джипове до връх Ипсарио (1203 м) – първенецът на острова, където ще се полюбуваме на невероятната панорама и ще направим 30 мин. практика с дихателни йога упражнения.
21:00 ч. – Заключителна вечеря в еко комплекса

26 май (неделя)

08:00 – 09:00 – Утринна йога практика в градината
09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – След като си вземем довиждане с домакините ни, ще плажуваме на красивия Paradise Beach. После потегляме към Лименас, главният град на острова. Ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута. Следобед се качваме на ферибота и оттам сме на път към България.
Около 21:00 ч. - Пристигане в София