Йога приключение на остров Тасос

Home Yoga и Cross Travel те канят на бутиково йога приключение на остров Тасос, в края на май месец! Ела да открием заедно летния сезон и да се насладим на морето, йога практиките на открито, красивите гледки, островните забележителности и средиземноморската кулинария!
 
Ще отседнем в планинското селце Теологос, в еко комплекс с нови, луксозни вили, които съчетават съвременен интериор с традиционната за острова архитектура, с каменна зидария и дърво. Комплексът разполага с прекрасна градина, с портокалови дръвчета, лози и цветя, където ще правим йога на открито. А първия и последния ден ще се насладим на тематични вечери под стария орех, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети, приготвени в каменна пещ. Разгледай еко комплекса тук: http://www.thassosestate.com/harmony/
 
Ще разполагаме с български екскурзовод и местен водач, с които ще обиколим емблематични за острова забележителности, като Giola - уникален морски басейн, който природата е изваяла в скалите, манастирът “Св. Архангел”, където се съхраняват чудотворни реликви, а от терасата му се разкрива приказна гледка към морето, археологическите разкопки и старите солници на Тасос, и други приятни островни кътчета. Ще се изкачим с джипове до най-високия връх, Ипсарио (1203 м), където ще се любуваме на невероятната панорама и ще правим дихателни йога упражнения. Ще се разходим и с корабче край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета.
 
В допълнение, ще имаме възможност да се насладим на разнообразна средиземноморска храна в подбрани таверни. А в последния ден ще се отбием през Лименас, главният град на острова, където ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута.
 
Ваканцията се организира в бутиков формат, за група само от 14 човека! Побързай да се включиш, докато има места!
 
КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИШ ОТ ТАЗИ ЙОГА ВАКАНЦИЯ:
 • 4 нощувки + закуски в луксозни вили, в еко комплекс в Теологос
 • 5 йога практики на открито с Мими Дончева
 • Посещение на най-емблематичните манастири и природни забележителности
 • Панорамна гледка към залеза от най-високия връх на острова, Ипсарио (1203 м), до който ще достигнем с джипове
 • Обиколка на острова с корабче, с включен обяд
 • Плаж, море, релакс и островна кулинария
 • 2 тематични вечери в еко комплекса под стария орех на двора, с традиционна гръцка музика и домашни специалитети
 • 2 вечери навън, в подбрани таверни в околността
 • Шопинг в Лименас
 
ВИЖ КАК СИ ИЗКАРАХМЕ МИНАЛАТА ГОДИНА: АЛБУМ СЪС СНИМКИ

КОГА: 22-26 май 2019 г.
Краен срок за записване: 29 март!
 
КЪДЕ: остров Тасос
 
ПАКЕТНА ЦЕНА: 764 лв.
 • Цената включва:
 • Транспорт с климатизиран туристически бус, включително трансферите в рамките на острова
 • 4 нощувки + закуски в еко комплекс
 • 2 вечери в комплекса
 • 5 йога практики с висококвалифициран йога инструктор
 • Организатор от туристическата агенция
 • Местен водач в два от дните
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро
 
Цената НЕ включва: 
 • Билети за ферибота – общо 7 евро за двете посоки
 • Разходка с лодка, с включен обяд – 35 евро на човек
 • Изкачване с джипове до връх Ипсарио – 17 евро на човек
 • Хранения извън упоменатите по-горе: средната цена за обяд/вечеря навън е 10-15 евро на човек
 • ​Входни такси за културни забележителности
 
Групата е до 20 човека! Настаняването е само в споделена двойна стая.

Пътуването се осъществява със съдействието на туристическа агенция Cross Travel, www.crosstravel.
 
Записването става със заплащане на 664 лв. към туристическата агенция. Доплащането на остатъка от сумата се прави в деня от отпътуването, ня място.

ЗА ВЪПРОСИ И ЗАПИСВАНЕ: office@homeyoga.bg, 0898 42 22 72 – Мими Дончева

ИНФО ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ПО ЙОГА:
Мими Дончева е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на платформите за онлайн обучения HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и понастоящем е член на съюза. 

В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по ведическо хранене и др. В момента, тя се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. 

Мими е бакалавър по Журналистика от Софийския университет и специалист по Връзки с обществеността и събитиен мениджмънт от M3 Communications College. Тя е редовен автор в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". Също така, регулярно организира специални събития, които срещат мъдростта на йога с астрологията, психологията и стари ритуални практики.

Програма

22 май (сряда)

09:00 ч. – Тръгване от София (Руски паметник). Пътуване до Керамоти, откъдето се качваме на ферибота до остров Тасос. Спиране за обяд по пътя.
Около 18:00 ч. – Пристигане в Теологос, настаняване в еко комплекса и време за почивка
19:00 ч. – 20:30 ч. – Йога практика в градината
21:00 ч. – Вечеря с домашни специалитети, приготвени в каменна пещ

23 май (четвъртък)

09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Разходка с лодка край острова, с включен обяд и спиране за къпане и плажуване в различни заливчета. (Алтернативно, ако пропускате разходката с лодка, ще ви транспортираме до плаж, на който да прекарате деня.)
Около 18:00 ч. – Прибиране в еко комплекса
19:00 ч. – Йога практика в градината
20:30 ч. – Вечеря в подбрана таверна в Теологос

24 май (петък)

09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Посещение на природната забележителност Giola (уникален естествено образувал се морски басейн в скалите) и време за скокове в изумрудената вода. Посещение на манастира “Св. Архангел“, в който се съхраняват чудотворни реликви, а от терасата му се разкрива приказна гледка към залива и морето. Обяд в таверна на плажа Алики. Посещение на археологическите разкопки и старите солници на Тасос. Време за плаж. Йога практика на брега на морето.
Около 20:00 ч. – Прибиране в еко комплекса
21:00 ч. – Вечеря в подбрана таверна в Теологос

25 май (събота)

08:00 – 09:00 ч. – Утринна йога практика в градината
09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – Посещение на етнографския музей и църквата в Теологос. После потегляме към Потос, където ще посветим деня на мързелуване и плаж. Ще обядваме в подбрана таверна на морския бряг.
17:00 ч. – Изкачване с джипове до връх Ипсарио (1203 м) – първенецът на острова, където ще се полюбуваме на невероятната панорама и ще направим 30 мин. практика с дихателни йога упражнения.
21:00 ч. – Заключителна вечеря в еко комплекса

26 май (неделя)

08:00 – 09:00 – Утринна йога практика в градината
09:00 – 10:00 ч. – Закуска
След 10:00 ч. – След като си вземем довиждане с домакините ни, ще плажуваме на красивия Paradise Beach. После потегляме към Лименас, главният град на острова. Ще имаме време за шопинг в многобройните магазинчета с местни продукти и авторски бижута. Следобед се качваме на ферибота и оттам сме на път към България.
Около 21:00 ч. - Пристигане в София