Йога за Дивали: Практика на свещи + посяване на намерения

"И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе" (Йоан 1:5)

Дивали е източният празник на светлината. Името му e съчетание от две санскритски думи: „дипам“ – светлина и „авали“ – редица, т.е. „редица от светлини“. Дивали е известен като „фестивал на светлината“. На този празник хората украсяват домовете си с множество свещи и кръгли лампи, дори ограждат пътя към дома си с тях. И държат прозорците си отворени, за да пуснат вътре доброто, надеждата, познанието и благополучието, символизирани от светлината. Дивали винаги се отбелязва на новолуние в края на октомври или началото на ноември. Това е най-тъмната есенна нощ, която бива озарена от стотици хиляди свещи. Освен тъмнината, тяхната светлина прогонва злото, отчаянието, невежеството и недостига. Честванията на празника започват два дни преди новолунието и продължават два дни след него. По значимост, празнуването на Дивали на Изток е сравнимо с празнуването на Коледа на Запад. 

Тази година Дивали се пада на 19 октомври – това е новолунието във Везни, знакът на любовта, хармонията в отношенията, насладата и благополучието.  По случай празника, в петък вечер ще се съберем за специална 2-часова йога практика на свещи!

В тази романтична атмосфера:
  • ще се потопим в отпускащи пози, които са истински балсам за тялото и душата
  • ще се слеем с енергийния импулс на новолунието чрез йога нидра – медитативна практика за посяване на намерения
  • ще поговорим за значението на новолунието във Везни и ще получите напътствия за намеренията си
  • ще прогоним символично тъмнината от живота си и ще посеем семената на новото, хармоничното, и светлото

Кога: 20 октомври, 18:30 - 20:30 ч.

Къде: Мандала - център за цялостна трансформация, София, бул. Мария Луиза 58, ет. 5

Местата в залата са ограничени! Участието в практиката става с предварително записване на 0894 488 809 или info@yogamandala.net​!

Цена: 15 лв.

Водещ: Мими Дончева