ВИДЕО: Йога за 4-те състояния на жената: Шаманката

20 ноември 2018
1177
Това е практиката за третата седмица от месечния цикъл, от 21 до 28 ден. В тази фаза жената изпитва предменструалния синдром (ПМС). Настъпват хормонални промени - нивото на прогестерона започва да се повишава, а нивото на естрогена намалява. Тялото се подготвя да изхвърли неоплодената яйцеклетка. И това създава у жената усещане за нереализираност; усещане, че нещо трябва да си отиде, защото не се e осъществило. И жената изпитва раздразнение. В тази фаза тя става по-интровертна, за разлика от първите две седмици. Способността й да бъде на разположение за външния свят или за себе си варира според настроението й. Този период се нарича Шаманката, заради възможността на жената да се разхожда между световете - ту е обърната навътре, към подземния свят (дълбините на душата й), ту навън, към проявения свят.

За тази седмица Деви ще те преведе през бавна практика, близо до земята, с повече дишане. Изпробвай откъса, който ти предлагаме по-горе. И открий пълната практика в онлайн йога студиото ни ТУК!

ЗА ПОРЕДИЦАТА:
Като жени, ние сме зависими от 4-те фази на женския си цикъл, които наподобяват фазите на Луната. Всеки месец ние преминаваме през 4 различни етапа, които са свързани с хормоналните промени, протичащи в тялото ни. Тези промени направляват смяната на настроенията ни и нивото на енергията, с която разполагаме. В поредица от 4 видеа, Деви ще те преведе през практики за всяка от фазите на жената.

ВИЖ ВИДЕОТО ЗА СЕДМИЦА 1: ДЕВОЙКАТА

ВИЖ ВИДЕОТО ЗА СЕДМИЦА 2: МАЙКАТА

За да получаваш новостите от блога ни на своята поща, запиши се за електронния бюлетин на Home Yoga

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор и астролог, основател на HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. Преминала е редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които специализации в различни направления на йога, курсове по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, и др. Автор е на редица публикации в списанията „Йога за всички“ и „Om Yoga & Lifestyle“. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг. И следва магистратура „Психология на здравето“ в СУ.
Мими Дончева