ВИДЕО: Йога за 4-те състояния на жената: Мъдрата жена / Старицата

27 ноември 2018
1442
Това е практиката за Мъдрата жена или Старицата - периодът на менструация в женския цикъл. Тогава жената се освобождава (в прекия и преносния смисъл) от онова, което повече няма място в нея. В тази седмица тя може да има болки в тялото си, пасивна е, има нужда да намери покой и да остане свързана с по-дълбоките си пластове. Докато пуска старото да си отиде, чрез кървенето жената метафорично умира. В тази фаза тя има нужда да си почива. Неслучайно в племенните култури, по време на менструация жените се оттеглят на специално място, откъсвайки се от ежедневния живот. Ако имаш възможност, добре е поне през първите дни на цикъла да си осигуриш лично пространство и да останеш насаме със себе си. Така чрез края всъщност се подготвяш за новото начало.

В тази седмица в тялото на жената се активира апана ваю - пречистващата енергия, която отговаря за елиминирането на отпадните вещества и има заземяващо свойство. В периода на Мъдрата жена, Деви ще те преведе през спокойна практика близо до земята. Изпробвай откъса, който ти предлагаме по-горе. И открий пълната практика в онлайн йога студиото ни ТУК!

ЗА ПОРЕДИЦАТА:
Като жени, ние сме зависими от 4-те фази на женския си цикъл, които наподобяват фазите на Луната. Всеки месец ние преминаваме през 4 различни етапа, които са свързани с хормоналните промени, протичащи в тялото ни. Тези промени направляват смяната на настроенията ни и нивото на енергията, с която разполагаме. В поредица от 4 видеа, Деви ще те преведе през практики за всяка от фазите на жената.

ВИЖ ВИДЕОТО ЗА СЕДМИЦА 1: ДЕВОЙКАТА

ВИЖ ВИДЕОТО ЗА СЕДМИЦА 2: МАЙКАТА

ВИЖ ВИДЕОТО ЗА СЕДМИЦА 3: ШАМАНКАТА!

За да получаваш новостите от блога ни на своята поща, запиши се за електронния бюлетин на Home Yoga

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор и астролог, основател на HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. Преминала е редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които специализации в различни направления на йога, курсове по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, и др. Автор е на редица публикации в списанията „Йога за всички“ и „Om Yoga & Lifestyle“. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг. И следва магистратура „Психология на здравето“ в СУ.
Мими Дончева