ВИДЕО: Йога за 4-те състояния на жената: Девойката / Жената-войн

31 октомври 2018
861
Като жени, ние сме зависими от 4-те фази на женския си цикъл, които наподобяват фазите на Луната. Всеки месец ние преминаваме през 4 различни етапа, които са свързани с хормоналните промени, протичащи в тялото ни. Тези промени направляват смяната на настроенията ни и нивото на енергията, с която разполагаме. 

Настоящото видео е откъс от практиката за първата седмица от месечния цикъл (момента след приключване на менструацията), когато новите фоликулите започват да се образуват. В жената се подхранва желанието за ново начало. Това е най-добрият момент от месеца, в който да сътвориш новите си планове и да даваш смело напред. В тази фаза ти си най-близо до мъжката енергия, тъй като в тялото ти, освен естроген, се отделя и тестостерон. В нея ти си като Девойка, изпълнена с жизненост. Или като Жената-войн, която е борбена и пробивна. Това е седмицата на динамиката.

Ако се намираш в тази част от цикъла си, подари си тези 15 минути грижа за себе си! 

Очаквай скоро в онлайн йога студиото и останалите практики от поредицата "Йога за 4-те състояния на жената" с Деви!

За да получаваш новостите от блога ни на своята поща, запиши се за електронния бюлетин на Home Yoga

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор и астролог, основател на HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. Преминала е редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които специализации в различни направления на йога, курсове по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, и др. Автор е на редица публикации в списанията „Йога за всички“ и „Om Yoga & Lifestyle“. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг. И следва магистратура „Психология на здравето“ в СУ.
Мими Дончева