Ела на себе си, спри ежедневието на пауза

27 ноември 2017
3410
Понякога да намериш отговорите, които те вълнуват, изисква просто да си вземеш почивка от това, което правиш в момента и да се отдръпнеш от ситуацията.
 
Има мигове в живота, в които толкова се оплитаме в собствените си мисли, че сякаш се въртим в омагьосан кръг. Не можем да се съсредоточим върху нищо, разсеяни сме и не сме продуктивни. И вероятно получаваме сигнали за това - мисловни, емоционални и физически - които ни казват, че трябва да позабавим темпото, да спрем ежедневието на пауза и да си дадем време за релакс. Понеже сме толкова ангажирани с нещата, които се случват във външния свят, можем лесно да пренебрегнем онова, което се случва вътре в нас. В такива моменти, добре е да се отдръпнем от нещата, които „запълват“ ума ни, и да направим възможна връзката със своята вътрешна същност, като дадем на тялото, ума и духа си време за възстановяне. Това е начинът да дойдем на себе си!
 
Първоначално може да страдаме от чувството, че като си почиваме, губим време и не сме толкова продуктивни, колкото ни се иска да бъдем. В действителност, обаче, периодът на почивка ни дава възможност да усетим неограничената природа на нашия истински потенциал. Прекарването на малко време в разходка навън, изпълняването на няколко йога пози, кратка медитация или простото наблюдаване на дишането, ни дават възможност да се освободим от тревогите си. Тези моменти на откъсване от забързания ритъм на ежедневието ни насочват обратно към нещата, които са наистина важни за нас, като нашия вътрешен мир, усещането ни за благополучие и за връзка с Вселената. Когато започнем да общуваме с тази част от себе си, ще открием, че нашите ежедневни проблеми и тревоги губят сила и изглеждат по-малко критични. Отваряйки пространство в живота си, за да идваме на себе си, можем да гледаме на всички ситуации, с които се сблъскваме от една много по-положителна и здравословна перспектива.
 
Моментното отдръпване от ежедневните грижи е безценен подарък към себе си. Оттегляйки се от проблемите, които изпълват мислите ни, намаляваме тяхната тежест и ставаме по-възприемчиви към вътрешната си мъдрост. В такива моменти, даваме възможност на Вселената да ни предложи отговори, решения и прозрения по пътя на интуицията. И обикновено тези решения работят отлично. Всичко, което има нужда да знаем, за да вървим напред в живота си, е вътре в нас! ;)

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е магистър по Психология на здравето, сертифициран йога инструктор и астролог. Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие". Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изчувала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Коментари 0

profile photo