8 идеи за дните между затъмненията в Близнаци и Стрелец

02 декември 2020
1833
Пълнолунието в Близнаци на 30 ноември бе и мощно лунно затъмнение, разкриващо неочаквани връзки. Такова затъмнение се случва за пръв път от 2012 г. насам. С него стартира 18-месечна поредица от затъмнения по оста Близнаци-Стрелец, повдигаща темите за социалния живот, глобализацията и национализма.
 
До 14 декември, когато ни очаква слънчево затъмнение в Стрелец, липсващото парче от пъзела на партньорствата може да се появи в живота ви, независимо дали става дума за любов, приятелство или съвместна работа.

Затъмненията се случват между 4 и 6 пъти годишно, носейки промени и повратни моменти. Ако сме били нерешителни по даден въпрос, затъмнението ни кара да действаме. Същевременно, могат да възникнат неочаквани обстоятелства, налагащи радикална промяна на плановете ни.

Истини и тайни излизат наяве. Нещата, на които "не им е писано" биват пометени без предупреждение. Макар че може да ни разтърсят, затъмненията ни помагат да направим място за новото в живота си. 

Лунните затъмнения винаги се случват на пълнолуние. Тогава Земята минава между Слънцето и Луната, прекъсвайки връзката между тях и хвърляйки сянка, която кара Луната да изглежда червена или тъмно кафява. Слънчевите затъмнения се случват на новолуние, когато Луната минава между Слънцето и Земята, закривайки Слънцето. Ефектът прилича на духовно "спиране на тока", което може да ни накара да се почувстваме разцентрирани. Но стои и възможността за обратното - умът ни да стане кристално ясен. 

Лунните и слънчевите затъмнения обикновено вървят по двойки, в разстояние от 2 седмици едно от друго. Периодът между тях се нарича "коридор на затъмненията" и има свойството да усилва ефекта от случващото се през тези дни. Тук ще намерите 8 идеи за дейности, които са благоприятни до средата на декември, за да използвате периода по предназначение. 

Близнаци, в който се случи лунното затъмнение, отговаря за комуникацията, подпомага създаването на контакти и социализацията. Макар че традиционното общуване в момента е ограничено, това е също знакът на мобилните устройства и техниката, така че разговорите по телефона или онлайн могат да се окажат особено оживени и зареждащи. Потърсете кретивни начини да се свързвате с другите. В допълнение, Близнаци управлява местните дейности и бизнеси. Опитайте се да пазарувате на локално ниво, доколкото е възможно, за да ги подкрепите.      

Индианците наричат пълнолунието по това време на годината "бобърска луна", защото в този период бобрите строят бентове, които да ги предпазват от зимния студ. Това пълнолуние ни напомня колко е важно да бъдем подготвени! 

1. Практикувайте активно слушане

Близнаци ни дарява с дар слово и добро чувство за хумор. В следващите дни остроумните закачки ще вървят съвсем естествено. Но освен на говорено, не забравяйте да обръщате внимание и на другата половина от общуването - слушането. Когато слушате с пълно внимание какво казва другият, създавате вълшебно пространство за споделяне. Важно е КАК слушате. Можете да бъдете с отворен ум или на фона на съзнанието ви да върви постоянно осъждане на събеседника. Вместо мислено да формулирате отговора си докато другият човек все още говори, дайте му възможността да бъде чут. И предизвикайте себе си да замълчите за момент преди да отговорите. Защото най-добрата реплика може би предстои. Дайте това, което бихте се радвали да получите - внимание, отношение и смислено общуване. 

2. Бъдете огледало за другия човек

Сдвояващата сила на Близнаци ни окуражава да отразяваме това, което другият се опитва да изкаже. Следващата стъпка след активното слушане е да повторите част от думите на събеседника си, за да покажете, че сте внимавали. Но не по странен папагалски начин. А в стил "Ти казваш, че ... . Правилно ли те разбирам?" Може би другият леко ще ви коригира или пък ще ви благодари. Усещането да бъде наистина разбран е невероятно приятно за всеки човек. 

Разговорливите Близнаци ни окуражават да изразим на глас това, което е в ума и сърцето ни. Този знак ни дава особена чувствителност към вербалните нюанси. В коридора между затъмненията могат да се случат интересни заявления или признания между двама души. 

Понеже Близнаци е под управлението на вестоносеца Меркурий, в близките дни е възможно да полчите важни новини по мейла, телефона или в съобщение. Имате ли някакъв въпрос, който ви вълнува? Уловете мига и изпратете запитване!

3. Включете се в партньорство, за да имате успех

Две е вълшебното число сега. Влезте в партньорство с някого, чиито качества допълват вашите. Близнаци знае как да предава щафетата и да се редува - следвайте този принцип. Динамичната енергия на двойката е особено подходяща ако се борите със задвижването на проект. Възможно е липсващото звено да се окаже някой, който познавате отдавна. Пълнолунията бележат осъществяването на нещо, което сме стартирали половин година по-рано, около новолунието в същия знак. Има ли полезни хора, които са гравитирали около вас през последните месеци? Говорете с тях, за да направите сътрудничеството си официално.

Макар че Близнаци е закачлив знак, енергията му е по-скоро платонична, отколкото романтична. Но това не изключва възможността любовта да припламне ненадейно в приятелския кръг - човек никога не знае! Току-виж отношенията ви с някой, на който не сте гледали по този начин досега, са прераснали в нещо друго. Това може да бъде също колега или познат. Само избягвайте подхода "първо действай, после питай", който е характерен за Близнаци, за да си спестите излишни драми. Ако сте необвързани, добра идея е да си направите (или обновите) профил в сайт или приложение за запознанства. Разкрийте повече за своите хобита и планове за бъдещето.

Не на последно място по важност, ако имате взимане-даване с бизнес сделки, добре е да се консултирате с адвокат. Сключете официален договор, с който да избегнете бъдещи недоразумения. 

4. Свържете се с нечий "Висш аз"

Случвало ли ви се е да чакате безкрайно някой да ви се извини? Или пък в някакъв момент сте получили половинчато извинение, което е звучало някак кухо. Ето една техника, която може да ви помогне да приключите неразрешена ситуация. Пригответе си лист и химикалка. Отпуснете се и си представете, че вие сте този човек, който ви е обидил/предал/наранил. И напишете писмо до себе си от името на този човек. В живота той/тя може никога да не поиска прошка, но на енергиен план вие ще се свържете с неговия "Висш аз" (това ще се случи в процеса на писането, докато думите текат на листа), за да разрешите конфликта. Това не означава, че трябва отново да върнете този човек в живота си сякаш нищо не се е случило. Просто ще получите удовлетворение от извинението. Може да усетите дори, че няма значение кой наистина е написал тези думи, а че те са били изречени.

5. Прегърнете "другото Аз"

Близнаци е знакът на алтер егото, вашето друго Аз. Възможно е сътрудничеството, което е на дневен ред за вас, да не изисква втори човек. Ние сме многопластови и многоизмерни същества. Когато се вгледате навътре, винаги има още какво да откриете за себе си. Това лунно затъмнение може да ви провокира да осветите скрит аспект от себе си. Чувствайте се свободни да разкриете и изявите напълно една различна версия на себе си.  

6. Променете начина си на пътуване

Пътуванията на близки разстояния са под управлението на Близнаци. Готови ли сте да промените начина си на пътуване? Перфектното транспортно средство може би е на хоризонта след месеци търсене. Карате ли "машина за пушек", при положение, че бихте могли да карате колело или да хванете градски транспорт? Има ли как да намалите въглеродния си отпечатък с хибриден или електрически автомобил? 

Разбира се, стои и възможността просто да промените начина, по който прекарвате времето си за пътуване (ако все още пътувате, вместо да работите от вкъщи). Слушайте нова музика, подкаст или вдъхновяваща аудиокнига. Тъй като Близнаци управлява ума, заложете на интелектуалната стимулация. Това ще ви даде и нови теми за разговор с близките - на живо или онлайн.  

7. Мерете си приказките

Информацията има неочаквани начини да се изплъзва от устата, когато Близнаци са намесени. А клюките могат да се разпространяват като горски пожар. Внимавайте какво споделяте преди по грешка да разкриете нещо лично в текстово съобщение, имейл или пост. Още по-лошо би било ако се изпуснете за нечие чуждо лично инфо. Мерете си приказките съзнателно. Всичко, което по грешка издадете, ще се върне като бумеранг обратно към вас.   

8. Работете върху личния си брандинг

Близнаци е маркетинг експертът на зодиака и умее да облича в красиви и остроумни фрази онова, което "продава". Периодът е подходящ да преразгледате личната си марка. Уверете се, че външният вид, думите и поведението ви изпращат желаното послание, което отразява духа на вашата дейност. 

Не е нужно да притежавате бизнес, за да изясните какви са вашите мисия и визия. Преразгледайте посланието, което изпращате към света по различните комуникационни канали. Да "опаковате" себе си подобаващо е важно за професионалния успех в дигиталната ера. Помолете някой от обкръжението ви за обратна връзка относно впечатлението, което правите в момента. Попитайте какви таланти и добродетели вижда човекът като ваши силни страни. И къде е нужно да направите подобрения. Опознайте себе и... и после промотирайте себе си!

Желая ви мъдрост в дните след лунното затъмнение! 

***

⭐️ Искате ли да преминете отвъд общите астрологични тълкувания? Запишете се за онлайн курса „Астрология за начинаещи“, който започва на 18 януари!
☝️ До 18 декември важи -20% отстъпка за ранно записване!


***

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е основател и собственк на онлайн йога студиото Home Yoga и на Home Yoga Academy - онлайн академия за балансиран живот. Тя е магистър по Психология на здравето от СУ, сертифициран йога инструктор и астролог. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Автор е на множество публикации в списанията "Om Yoga & Lifestyle" и "Йога за всички". Астрология е изчувала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.
Choose plan image

Започни твоята йога практика още днес

Коментари 0

profile photo