20 причини да практикуваш йога редовно

06 септември 2016
8097
Има много повече от 20 причини защо да практикуваш йога. Но в древността причините са били едни, а днес са други. Ето кратко резюме на резултатите, които настъпват при редовна йога практика и мотивират съвременните хора:


1. Йога те зарежда с енергия.
2. Помага за спряването със стреса. 
3. Увеличава силата и тонуса на мускулите.
4. Подсилва имунната система.
5. Увеличава умствената концентрация.
6. Подобрява качеството на съня.
7. Забавя процесите на стареене.
8. Помага за стопяването на излишните мазнини.
9. Подобрява краткосрочната памет.
10. Прояснява съзнанието.
11. Подобрява състоянието на кожата. 
12. Подобрява стойката.
13. Подобрява гъвкавостта.
14. Подобрява баланса и координацията.
15. Увеличава физическата издръжливост.
16. Повишава цялостната продуктивност.
17. Подобрява самочувствието.
18. Подобрява спортните резултати, ако спортуваш активно. 
19. Подобрява цялостното качество на живот.
20. Служи като отлична профилактика срещу всички съвременни болести. Намалява риска от сърдечносъдови заболявания, рак, инсулт, остеопороза, депресия, диабет тип 2, инфекции на горните дихателни пътища, загуба на паметта, нервност, затлъстяване, болки в гърба и др.

Иначе казано - йога носи здраве. Но не забравяй, че грижата за здравето е ежедневна работа и въпрос на навици, а не нещо, което правиш когато си болен. Аз практикувам йога от 2005 г. и честно казано не помня кога за последно съм боледувала или съм пила лекарства. Патабхи Джойс, един от великите съвременни йога учители, е казал "Практикувай и резултатите ще дойдат." Превърни йога в свой навик и се наслаждавай на здравето и добрата си форма!

ТЕСТВАЙ ЙОГА ВКЪЩИ БЕЗПЛАТНО С HOME YOGA!

Ако тази статия ти е харесала, помогни й да достигне до повече хора, като я споделиш с приятели.

За автора:

Мими Дончева е основател и собственк на онлайн йога студиото Home Yoga и на Home Yoga Academy - онлайн академия за балансиран живот. Тя е магистър по Психология на здравето от СУ, сертифициран йога инструктор и астролог. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Автор е на множество публикации в списанията "Om Yoga & Lifestyle" и "Йога за всички". Астрология е изчувала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.
Choose plan image

Започни твоята йога практика още днес

Коментари 0

profile photo